Blog

Leuk om te weten

Een video zegt meer dan 1000 foto’s

Foto’s en een goede tekstuele omschrijving waren tot voor kort de belangrijkste blikvangers voor potentiële kopers in hun zoektocht naar een woning. Het verwachtingspatroon van kopers is echter veranderd. Als gevolg van de razendsnelle ontwikkeling van internet en andere mediakanalen is er meer nodig om de aandacht van de kijker vast te houden.

Door de presentatie van de woning te verrijken met een professionele woningvideo wordt helemaal voldaan aan de verwachtingen van deze tijd. Een goed gemonteerde video houdt de aandacht van de kijker vast én brengt de sfeer van de woning goed over. De woning trekt hiermee gegarandeerd meer kijkers en krijgt dus vanzelf meer aanvragen voor een bezichtiging. De kans op een snelle verkoop en een goede prijs neemt hierdoor aanzienlijk toe.

Funda

Funda beloont woningvideo’s door deze een hogere ranking te geven in het woningenoverzicht. De woning krijgt hierdoor dus nog meer attentiewaarde. Ook Google geeft een hogere notering aan woningen met een video.

Social Media

Door de woningvideo daarnaast ook nog op andere websites en via Social Media te promoten, is het bereik van de woning nog groter. Daarbij is uit onderzoek gebleken dat een video op Social Media vaker bekeken wordt dan alleen een afbeelding, link of tekst.

De voordelen van een woningvideo
  • Grotere zichtbaarheid en een hogere aantrekkingskracht op het internet
  • Makkelijk te delen via Social Media
  • Sneller en beter te vinden op Funda en Google
  • Meer aanvragen voor een bezichtiging
  • Snellere verkoop en hogere opbrengst

Bron : Website Screen24 / Showroom4